Замість захопленого храму, громада УПЦ на Волині вже зводить новий

Парафія с. Грибовиця звершила першу Літургію у новому власному храмі після того, як у неї відібрали старий

6 серпня 2017 року Свято-Покровська громада села Грибовиця Іваничивського району Волинської області (Володимир-Волинська єпархія) звершила перше богослужіння в новому храмі, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на повідомлення настоятеля парафії протоієрея Ігоря Маргіту.

Захоплений Свято-Покровський храм с. Грибовиця

З вересня 2015 року віруючі були позбавлені можливості молитися у власній церкві, а згодом – у грудні того ж року – вона взагалі була силоміць захоплена прихильниками «Київського патріархату».

Однак, попри складнощі, громада не зневірилася та продовжувала звершувати літургійне життя в пристосованому для молитви приміщенні настоятеля.

24 квітня 2017 року благодійний фонд «Фавор» розпочав збір коштів на побудову нового храму для парафії. Місце під церковну споруду виділила родина протоієрея Ігоря. Поки що, як зазначає священик, треба докласти багато зусиль та коштів для закінчення будівництва, однак, найголовніше, вже є приміщення для майбутнього храму, яке законно належить віруючим.

Слід зазначити, що благодійний фонд «Фавор» реалізує програму “40 храмів”, яка має на меті забезпечити церковними спорудами ті парафії УПЦ, які були позбавлені власного місця для молитви. Зокрема, для благоустрою нового домового храму в Катеринівці за кілька місяців була зібрана майже вся необхідна сума – понад 60 тисяч гривень.

Минулого року повідомлялося, що на Рівненщині громада УПЦ, у якої розкольники відібрали храм, збудувала новий.

Просмотров: 849

Залишити відповідь