В Угринові розкольники намагаються залишити без електрики будинок, у якому живуть діти священика УПЦ

Горохівська філія «Волиньобленерго» вирішила знеструмити будинок священика, з якого розкольники намагаються вижити клірика УПЦ та його дітей. Енергетики вперто не бажають подавати електроенергію в заселений будинок, пред’являючи для того формальні підстави.

Відповідне повідомлення про розірвання договору енергопостачання протоієрей Ростислав Сапожник отримав цими днями, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Волинської єпархії.

Енергетики посилаються на сумнівне рішення Локачинського райсуду про виселення користувача з вказаного у договорі будинку, а також на те, що об’єкт є власністю громади «Київського патріархату».

Отцю Ростиславу ставлять у вину те, що він не повідомив енергетиків про своє виселення.

Протоієрей Ростислав Сапожник з дружиною та синами

Однак досі навколо спірного будинку тривають суперечки – судове рішення про відселення священика та його дружини від їхніх дітей досі не виконано. Більше того, у зв’язку зі значним резонансом, виконавчу справу переведено на розгляд до обласного центру.

9 серпня священнослужитель намагався вирішити питання з енергопостачанням, переуклавши договір з прописаним у будинку повнолітнім сином, якого суд не відселив. Енергетики, в свою чергу, зазначають, що власнику будинку світло на цьому об’єкті не потрібно.

Проте не так давно Горохівська філія “Волиньобленерго” розірвала такий самий договір на електропостачання церкви села Угринів, незважаючи на той факт, що на той час за рішенням суду храм взагалі не мав власника.

Нагадаємо, Свято-Хрестовоздвиженський храм села Угринів Горохівського благочиння Волинської єпархії був захоплений прихильниками “УПЦ КП” у вересні 2014 року. Віряни УПЦ вже майже три роки моляться у тісній кімнатці будинку свого настоятеля. Однак це майно також привласнив “Київський патріархат”, який подав до суду на виселення всієї сім’ї настоятеля громади УПЦ.

Суд частково задовольнив позов розкольників, відселивши батьків від їхніх зареєстрованих у спірному будинку дітей. Нині у Господарському суді Волинської області розглядається позов громади УПЦ, яка просить визнати її право власності на цей будинок, який вона й будувала.

Просмотров: 585

Залишити відповідь