В Котюжинах розкольники перешкоджають вірянам молитися навіть у церковній хаті (+відео)

Сьогодні перед початком недільного богослужіння пошкодили замки, наступного разу обіцяють замурувати вхід повністю.

Представники «Київського патріархату» в селі Котюжини Тернопільської області намагалися зірвати релігійній громаді Української Православної Церкви недільне богослужіння. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Вранці, 13 серпня 2017 року, віряни не змогли відкрити двері будинку, в якому звершують богослужіння після захоплення їхнього храму.

За повідомленням настоятеля релігійної громади церкви первомученика Стефана протоієрея Олександра Кантицького, замок на дверях будинку був залитий невідомою речовиною. Тож вхід до хати, де мала відбутися недільна Літургія, виявився заблокованим.

Отець Олександр викликав наряд поліції, правоохоронці зафіксувала факт пошкодження замка та зареєстрували заяву представників релігійної громади УПЦ про перешкоджання їм доступу в будинок.

Після чого, двері вдалося відкрити та відслужити Божественну літургію. Те, що молитва все ж таки була звершена, не сподобалося розкольникам, які за усім, що відбувалося біля церковної хати, спостерігали з захопленого раніше ними храму. За словами очевидців, активісти з «УПЦ КП» пообіцяли наступного разу замурувати вхід повністю.

Нагадаємо, нещодавно, 27 липня 2017 року, представники «УПЦ КП» вчинили спробу проникнути у приміщення церковного будинку. Тоді їм завадила поліція. В результаті переговорів, щоб уникнути подальших конфліктів, релігійна громада УПЦ погодилася поділити будинок на дві частини. Клірику «УПЦ КП» віддали кімнату і кухню, де він міг би ночувати. За собою залишили місце для звершення богослужінь.

Наразі в різних судових інстанціях триває розгляд справи про незаконність захоплення храму УПЦ в Котюжинах. Церкву “Київський патріархат” захопив 11 лютого 2017 року. Вже традиційно для Тернопільщини такі рейдерські дії були вчинені за сприяння радикалів із «Правого сектору».

Просмотров: 970

1 коментар

Залишити відповідь