Блаженніший Митрополит Онуфрій: Земля — це тимчасове пристанище, яке ми повинні будемо колись залишити і перейти у вічну Батьківщину

Якщо людина пам’ятає про швидкоплинність свого життя, то це оберігає її від багатьох гріхів і допомагає йти вірним шляхом до Христа.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді 17 серпня 2017 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель розповів, що подвиг заради Христа святих отроків Ефеських, про яких цього дня згадує Церква, нагадує нам про те, що «наш перехід із земного життя у вічність, те що ми називаємо смертю, після пришестя Христового,  є лише сном».

«Це сон, після якого людина прокинеться і предстане на Суді Христовому, — зазначив він. — Блаженна та людина, яка пам’ятає про це: “Пам’ятай про кончину твою і довіку не згрішиш” (Сир. 7:39)».

За словами Архіпастиря, «якщо людина пам’ятає про своє призначення, усвідомлює сутність теперішнього та майбутнього життя, то це оберігає її від багатьох гріхів і допомагає зберегти неушкодженим образ Божий в собі та йти вірним шляхом до Христа».

Блаженніший Митрополит Онуфрій побажав усім Божої допомоги в тому, щоб ніколи не забувати про короткочасність земного буття.

«Земля — це тимчасове пристанище, яке ми повинні будемо колись залишити. Хочемо ми цього, чи не хочемо. І перейти у вічну Батьківщину, яка називається Царством Небесним», — наголосив Предстоятель.

Просмотров: 793