Українська Православна Церква молитовно відзначила третю річницю інтронізації свого Предстоятеля (відео)

Духовенство та віряни з усіх єпархій УПЦ та гості з-за кордону прибули до столиці аби привітати Блаженнішого Митрополита Онуфрія з третьою річницею обрання на Київську митрополичу кафедру.

17 серпня 2017 року, в День інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулася Божественна літургія. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Урочисте богослужіння очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Три роки тому, 17 серпня 2014 року, в Свято-Успенській  Києво-Печерській Лаврі  відбулася інтронізація Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, якого було обрано Предстоятелем Української Православної Церкви на Соборі єпископів УПЦ  13 серпня того ж року.

Його Блаженству співслужили митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Кам’янець-Подільський і Городокський Феодор, намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел,  керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, сонм єпископів Української Православної Церкви, єпископ Манхеттенський Миколай, вікарій Східно-Американської єпархії РПЦЗ, а також численне духовенство з різних єпархій УПЦ.

Під час малого входу з уваги до архіпастирських трудів був возведений в сан митрополита архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф. В сан архієпископа були возведені єпископи: Обухівський Іона,  Банченський Лонгин,  Конотопський і Глухівський Роман.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви, яка з усіх регіонів України зібралася під склепінням Успенського собору, зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після одпусту митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел від імені Священного Синоду, єпископату, духовенства і багатомільйонної пастви Української Православної Церкви привітав Блаженнішого владику з третьою річницею інтронізації. Від Руської Православної Церкви Закордоном Митрополита Онуфрія привітав єпископ Манхеттенський Миколай, вікарій Східно-Американської єпархії РПЦЗ.

Його Блаженство подякував архіпастирям за слова вітання та благословив усіх вірян. Після чого Предстоятеля мала змогу привітати багаточисельна паства.

Того ж дня Блаженніший Митрополит Онуфрій відзначив церковними орденами архієреїв, які у поточному році відзначають особисті ювілеї від Дня народження та Архієрейської хіротонії.

Напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив всенічне бдіння у цьому ж соборі.

Просмотров: 3707

Залишити відповідь