Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври (відео)

20 серпня 2017 року, у Неділю 11-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, єпископ Баришівський Віктор, а також братія та гості монастиря в священному сані.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

Цього дня за Літургією читається уривок з Євангелія від Матфея – притча Спасителя про двох боржників (Мф. 18, 24-35). Один з них заборгував цареві 10 тисяч талантів і не мав можливості їх віддати. Талант вартував 12 тисяч динаріїв. За один день людина могла отримати один динарій, тому треба було докласту багато зусиль та часу, аби віддати усю суму. Однак цар змилувався над рабом і відпустив йому борг. Але згодом цей раб не пробачив своєму боржнику навіть сто динаріїв і, щоб отримати своє, ув’язнив його. Дізнавшись про вчинок злого боржника, цар віддав його мучителям, поки той не поверне борг. Цією притчею Іісус Христос вказав учням: щоб Господь простив нам наші борги, ми маємо пробачати ближнім їхні провини проти нас. Ці гріхи — «100 динаріїв» у порівнянні з нашими «10 тисячами талантів» перед Богом.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Під час Літургії відбулася дияконська хіротонія над Іоанном Савченком, який звершуватиме служіння у Першому Дарницькому благочинні столиці.

Напередодні Блаженніший владика очолив всенічне бдіння у цьому ж соборі.

Просмотров: 1289

Залишити відповідь