Одеська та Рівненська єпархії провели щорічні заходи для людей з обмеженими можливостями (відео)

18 серпня 2017 року, в Свято-Успенському Одеському чоловічому монастирі митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, прийняв групу інвалідів-візочників, які проходять реабілітацію в санаторіях Одещини.

Гості прибули до обителі на чолі з керівником громадської організації «Одеська обласна організація інвалідів« Інваліди Надії В Майбутнє» О. Н. Луц, щоб за традицією помолитися про мир в Україні та отримати благословення на подальші добрі справи.

З благословення Преосвященного владики благочинний обителі архімандрит Ігнатій звершив молебень про мир в Україні, після чого для інвалідів була організована екскурсія монастирем.

Під час зустрічі з гостями митрополит Агафангел дав кожному архіпастирське благословення, Касперівську іконку Божої Матері з молитвословом та баночку меду з монастирської пасіки. Звертаючись до паломників, архієрей побажав їм допомоги Божої в нелегкому життєвому хрестоносінні. Також Його Високопреосвященство відзначив працю та старання О.Н.Луц, її любов і турботу по відношенню до інвалідів, і, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, вручив їй орден святої рівноапостольної княгині Ольги.

На завершення гостей пригостили обідом в братській трапезній монастиря.

З 9 по 15 серпня, з благословення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія, на джерелі святої праведної Анни в селі Онишківці Дубенського району пройшов ІІІ з’їзд дітей з особливими потребами. Цього року до участі залучили 40 дітей-інвалідів разом з батьками. Серед них діти з різними формами захворювання рухового апарату, аутисти та з хворобою Дауна.

Програма з’їзду передбачала тренінги та духовні бесіди, включаючи в себе роботу з психологом та логопедом, спортивні заняття, екскурсії.

З’їзд тривав шість днів, за цей час його учасники мали змогу відвідувати богослужіння, ставити питання священикам під час бесід поблизу багаття, відпочивати у сосновому лісі, який знаходиться навколо території джерела святої праведної Анни.

Нагадаємо, у Міжнародний день гуманітарної допомоги, Блаженніший Митрополит Онуфрій у рамках благодійної акції «Рюкзачок Милосердя – 2017» вручив шкільні та святкові подарунки дітям із сімей, що перебувають у важких життєвих обставинах, з малозабезпечених та багатодітних сімей, а також родин переселенців.

Просмотров: 193

Залишити відповідь