Понад 20 тисяч віруючих вирушили хресним ходом з Кам’янець-Подільського до Почаївської Лаври на престольне свято

Окрема молитовна хода до Почаївської обителі також розпочалася у Вінницькій єпархії

19 серпня 2016 року, у день Преображення Господнього, у Кам’янець-Подільському розпочався щорічний велелюдний хресний хід до Свято-Успенської Почаївської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Історія молитовної ходи налічує понад 100 років.

Минулорічний хресний хід до Почаївської Лаври

Після святкової Літургії у кафедральному соборі на честь святого благовірного князя Олександра Невського понад 20 тисяч віруючих вирушили в дорогу на відстань у 210 км. Дістатися Почаївської обителі вони мають за 7 днів, на престольне свято – Успіння Пресвятої Богородиці.

В ході беруть участь віруючі з різних куточків України, а також з закордону – Вірменії, Грузії, Молдови, Росії.

Минулоріч, незважаючи на негоду, велика кількість паломників подолала сотні кілометрів хресним ходом до Почаївської Лаври.

Цього ж дня з Браїлівського Свято-Троїцького жіночого монастиря Вінницької єпархії вирушила ще одна традиційна молитовна хода до Почаївської Лаври.

Вже 16-й рік поспіль паломники з Браїлова йдуть до Почаєва, щоби відсвяткувати разом з паломниками з усієї України престольне свято Почаївської Лаври – Успіння Пресвятої Богородиці.

Як і у попередні роки, очолює хресну ходу священик Браїлівського монастиря архімандрит Іоасаф (Ковецький), якому допомагають священики з Вінницької єпархії, а також один клірик Тульчинської єпархії.

Просмотров: 912

Залишити відповідь