Вітальне слово Предстоятеля у 26-ту річницю Незалежності України

Вельмишановний пане Президенте,

пане Прем’єр-Міністре,

пане Голово Верховної Ради,

представники церков і релігійних організацій України,

дорогі брати і сестри!

Сердечно вітаю всіх з Днем Незалежності нашої Української Держави. У цьому році ми святкуємо 26-ту річницю незалежності і смиренно дякуємо Богові за ті милості і щедроти, якими Господь обдарував і обдаровує всіх нас.

З болем у серці ми переживаємо військовий конфлікт, який, на превеликий жаль, ще продовжується на сході нашої Держави. У наших храмах постійно возноситься молитва за нашу українську владу та людей, і ми віримо, що недалекий той час, коли Господь благословить усіх нас миром.

Українська Православна Церква робить все можливе, щоб пом’якшити наслідки війни. Ми допомагаємо вимушеним переселенцям, звершуємо кропітку і складну роботу по звільненню наших полонених та, у міру своїх можливостей, підтримуємо людей знедолених.

З особливою увагою ми піклуємося про нашу єдність і робимо все, щоб схід і захід, північ і південь жили у взаємній повазі, пам’ятаючи, що ми є діти одного князя святого Володимира і громадяни однієї Української Держави.

Ми глибоко переконані, що не чвари, а братерська любов та взаємне терпіння між нами, різними за своїми релігійними поглядами, політичними переконаннями, зроблять нас здатними успішно подолати всі негаразди, які перед нами покладає життя, і спроможними зробити свою Українську Державу і землю сильною, квітучою та заможною.

Ще раз щиро вітаю всіх зі святом Незалежності України.

Нехай Бог благословить усіх нас.

+ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

24 серпня 2017 року

Просмотров: 1624

Залишити відповідь