Вітання Предстоятеля митрополиту Бориспільському і Броварському Антонію, керуючому справами УПЦ з 50-літнім ювілеєм з Дня народження

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,

ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ АНТОНІЮ,

МИТРОПОЛИТУ БОРИСПІЛЬСЬКОМУ І БРОВАРСЬКОМУ,

КЕРУЮЧОМУ СПРАВАМИ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ,

РЕКТОРУ КИЇВСЬКОЇ ДУХОВНОЇ АКАДЕМІЇ ТА СЕМІНАРІЇ  

 

 

Ваше Високопреосвященство, дорогий Владико!

Прийміть сердечні поздоровлення з 50-літнім ювілеєм з дня Вашого народження.

Випробувавши віру Вашу і любов юнацького серця, Всеблагий Промислитель Господь вів Вас крізь терни по життю до стояння перед престолом Величності Своєї. Сходячи на умоглядні висоти богословської науки у Лаврі преподобного Сергія, Ви народилися як монах і священнослужитель біля раки цього великого подвижника, відкинувши примарні блага та суєтність навколишнього світу. З того часу, підперезані Христом на служіння Святій Церкві, Ви безропотно ідете туди, куди кличе Вас голос Священноначалля, озброївшись міцними сітями євангельського благовістя, щоби глаголами вічного життя уловити для Царства Небесного усіх, хто прагне спасіння.

Подвизаючись на поприщі Ректора Київської духовної академії і семінарії та Правлячого Архієрея Бориспільської єпархії, Ви неодмінно прагнете явити синами світла (Ін. 12:36) усіх ввірених Вашим батьківським турботам чад духовних, стараючись натхненним словом, а найбільше — благочестивим прикладом відкинути від їхніх очей духовну сліпоту та відкрити красу і повноту життя у Христі. Обіймаючи посаду керуючого справами Української Православної Церкви, Ви щоденно полегшуєте Предстоятелю труди в управлінні Київською Митрополією, координуючи діяльність її керівних установ та всіляко намагаючись оградити внутрішнє буття народу Божого від зовнішніх хвилювань.

Поділяючи з Вашою Святинею радість особистого торжества, молитовно бажаю Вам невідступної допомоги Господа сил в несінні многотрудного архіпастирського хреста. Нехай небесний покров Пресвятої Владичиці Богородиці простягається над Вами впродовж усієї мандрівки Вашого земного життя, даруючи душевний спокій і мир, радість і благоденство на многая і благая літа.

З любов’ю у Христі

+ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

25 серпня 2017 року

Просмотров: 511

Залишити відповідь