Делегація УПЦ взяла участь в урочистостях на Святій Землі (відео)

З благословення Блаженійшого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій відвідує з паломницьким візитом Святу Землю, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Тернопільської єпархії.

Архієрей Української Православної Церкви прибув до Ізраїлю, аби взяти участь в урочистостях з нагоди 200-річчя з дня народження архімандрита Антоніна (Капустіна) – одного з найбільших тружеників Святої Землі, колишнього начальника Руської Духовної Місії в Єрусалимі (1865—1894).

24 серпня в Спасо-Вознесенському Єлеонському жіночому монастирі на Єлеонській горі в Єрусалимі керуючий Тернопільською єпархію взяв участь у вечірньому богослужінні, яке очолив митрополит Східно-Американський і Нью-Йоркський Іларіон, Першоієрарх Руської Православної Церкви Закордоном.

Після закінчення вечірньої на могилі архімандрита Антоніна сонмом духовенства була звершена панахида.

Наступного дня архієрей УПЦ співслужив за Божественною літургією митрополиту Іларіону в цій самій обителі.

Під час малого входу настоятелька Спасо-Вознесенського Єлеонського жіночого монастиря монахиня Варвара (Новікова) була зведена в сан ігумені.

Наприкінці богослужіння Першоієрарх Руської Православної Церкви Закордоном вручив настоятельці обителі ігуменський посох, після чого відбулася урочиста частина свята.

25 серпня, перед святом Успіння Пресвятої Богородиці, митрополит Сергій разом з багатьма паломниками пройшов Хресним ходом від Малої Гефсиманії до храму Успіння Пресвятої Богородиці. Ця хода відбувається щороку вночі з винесенням плащаниці Пречистої Діви. З молитовними піснеспівами різними мовами святиню урочисто проносять вулицями старого міста Єрусалима.

Просмотров: 1149

Залишити відповідь