Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив освячення храму та православної школи у Вінниці (оновлено)

29 серпня 2017 року, в післясвято Успіння Пресвятої Богородиці,  Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Чин освячення Престолу у Богоявленському храмі Хрестовоздвиженської громади м. Вінниці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Також були освячені приміщення православної приватної школи Святителя Миколая і дитячого садка, які розміщуються у храмовому комплексі.

Предстоятель Української Православної Церкви очолив Божественну Літургію у співслужінні митрополита Вінницького і Барського Симеона, митрополита Могилів-Подільського і Шаргородського Агапіта, митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія, митрополита Ніжинського і Прилуцького Іринея, а також духовенства єпархії.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до чисельної пастви зі словом проповіді. Його Блаженство нагадав історію свята Нерукотворного Спаса. Предстоятель підкреслив,  що образ Божий присутній у кожній людині, але в одних він сяє християнськими чеснотами, серед яких головною є любов до Бога і ближнього, а у інших він залишається непомітним через великий шар гріхів, серед яких головними є гординя і ненависть. Митрополит Онуфрій закликав паству тримати у чистоті образ Божий у своєму серці, очищаючи його покаянням, і прикрашати справами любові, милосердя, прощення, а також молитвами і повчанням у Слові Божому.

Наприкінці Божественної літургії Предстоятель УПЦ ще раз звернувся до присутніх зі словом, у якому звучали привітання з освяченням храму і школи.

Особливо ці слова Блаженніший Митрополит Онуфрій звернув до настоятеля храму і засновника православної школи протоієрея Миколая Давидовського. За заслуги перед Українською Православною Церквою Предстоятель удостоїв протоієрея Миколая ордена УПЦ святого великого князя Ярослава Мудрого.

Митрополит Вінницький і Барський Симеон від імені усіх присутніх подякував Предстоятелю за візит і спільну молитву, яку він очолив.

До привітань приєдналися голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій, народні депутати,  депутати обласної ради, представники Вінницької міської ради, які були присутні на богослужінні.

Настоятель храму розповів Блаженнішому Митрополиту Онуфрію історію храму, який розпочали будувати ще у 1995 році і при якому вже 5 років діє унікальний не лише для Вінниці, а й для усієї України православний навчально-виховний комплекс. У навчально-виховному комплексі Святого Миколая навчаються діти від 3-х до 18-ти років. Комплекс включає в себе дитячий садок, підготовчу групу, початкову, основну і середню школу. Програма закладу відповідає стандартам загальноосвітніх шкіл та затверджена Міністерством освіти. Діти тут виховуються у православному середовищі, викладається Закон Божий, уроки християнської етики та моралі.

Використано матеріали сайту Вінницької єпархії

Просмотров: 2349

Залишити відповідь