Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкову Літургію у Флорівському монастирі столиці (+відео)

31 серпня 2017 року, у день пам’яті святих мучеників Флора і Лавра, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Вознесенському соборі Свято-Вознесенського Флорівського монастиря. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужив архієпископ Ірпінський Климент та духовенство монастиря.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

Флорівський монастир — найдавніший жіночий монастир Києва. Відомий з XVI ст., розміщений на Подолі. Обитель первісно названа на честь святих Флора і Лавра, сьогодні — Свято-Вознесенський Флорівський жіночий монастир. Серед святинь обителі — списки ікон Божої Матері «Казанської», «Тихвінської», «Скоропослушниці», «Рудненської», ікони з частками мощей св. великомучениці Варвари, св. вмч. Георгія Побідоносця, св. мч. Лавра, свт. Миколи Мірлікійського, свт. Феодосія Чернігівського, прп. Іова Почаївського, прп. Олександри Дивеєвської, мощі прп. Олени (Бехтєєвої).

Після Божественної літургії був звершений урочистий хресний хід та молитва святим Флору і Лавру. Також Архіпастир очолив молебень перед початком нового навчального року для дітей та їхніх батьків, які у великій кількості зібрались у цей день за святковим богослужінням.

Блаженніший владика окропив усіх, хто зібрався на молитву в обителі, а особливо дітей, які прийшли помолитись перед початком навчального року.

Нагадаємо, 29 серпня Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив освячення храму та православної школи у Вінниці.

Просмотров: 1958

Залишити відповідь