Блаженніший Митрополит Онуфрій: Жебраки, безпритульні, сироти та кривдники – це слуги Божі

3 вересня 2017 року, за недільною Літургією, Блаженніший Митрополит Онуфрій нагадав пастві про те, що кожен віруючий повинен приносити плід добрих справ Богу. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Після читання євангельської притчі про злих виноградарів, Предстоятель задав питання, який плід Господь вимагає від тих, кого помістив у Свій виноградник – Святу Церкву?

Святий апостол Павло пише, що таким плодом є «любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віра, лагідність, здержливість» (Гал. 5:22).

«До нас Господь у певний час надсилає Своїх слуг, через яких ми могли б передати ці плоди, – сказав Блаженніший владика. – Що ж це за слуги, які приходять від Бога? Це жебраки, безпритульі, сироти, наші кривдники».

Коли прийшов жебрак і просить милостиню, йому слід її дати, або хоча б помолитися за нього. Так Бог приймає від нас плід милосердя, зауважив Предстоятель.

«Якщо мене паплюжать, обзивають, обмовляють, то я повинен це перетерпіти, дякувати Богові. Так я приношу плід терпіння, – продовжив він. – Якщо ж мене ненавидять, шукають моєї загибелі, то я не повинен платити тією ж монетою, а любити. Якщо люблю моїх ненависників, значить, приношу плід любові».

Так буває з усіма випробуваннями, які ми в житті переживаємо, зауважив Архіпастир – якщо ми їх терпимо, то показуємо добрі плоди свого християнського життя.

Просмотров: 598

Залишити відповідь