У Миколаєві «свободівці» побили вірних УПЦ і розтрощили сокирами фундамент майбутньої церкви (+відео)

6 вересня 2017 року в Корабельному районі Миколаєва радикали з партії «Свобода» та організації «Сокіл» під керівництвом місцевого бізнесмена напали на вірних УПЦ, які прийшли захищати свою церкву, що будується, від погрому. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Радикально налаштовані молодики у балаклавах з сокирами вірвалися на територію будівництва храму в честь Богоявлення УПЦ (проспект Богоявленський, 328/3). З лайками й кулаками вони накинулися на присутніх вірян УПЦ, які спробували перешкодити вандалізму. В результаті сутички молодий чоловік, якого намагалися душити, потрапив до лікарні. Декілька жінок, до яких кремезні чоловіки застосували грубу силу, зняли побої та написали заяви про те, що на них був здійснений напад.

Представникам Державної служби охорони, за словами настоятеля місцевої громади протоієрея Богдана Чорненького, вдалося частково зупинити безчинства.

«Ці чоловіки прорвалися через поліцію, відштовхуючи наших жінок, з сокирами почали трощити ворота, потім фундамент. Державна служба охорони, з якими у нас укладено договорі про захист, приїхала і в наручниках почали виводити їх з території», — розповів він.

Так, зокрема, на відео, яке виклали в YouTube самі ж зловмисники, чітко видно, як член громадської ради при міськвиконкомі Альберт Панченко наносить побої жінці й відштовхує її на сміттєзвалище. Не складно зрозуміти, проаналізувавши відеоматеріал, розміщений в мережах, організатором погрому виступає місцевий бізнесмен Генадій Гончаровський, який вже декілька років намагається перешкоди будівництву храму Української Православної Церкви, відстоюючи власні інтереси.

«Є такий Гончаровський, у якого на розі поряд нашої ділянки власний ларьок і він не задоволений тим, що там буде збудовано храм. Він буцімто хоче побудувати на тому місці дитяче містечко «світлофор»», — зазначив керівник прес-служби єпархії протоієрей Віктор Обезюк. Священик також розповів, що це вже не перший напад на релігійну громаду.

фото times.com.ua

«У ніч на 26 серпня цього року  споруджуваний дерев’яний храм був спалений. А протистояння розпочалися відразу після початку будівництва — радикали били робітників, ламали обладнання, засипали рови під фундамент», — розповів він.

Протоієрей Віктор наголосив, що у громади є вся необхідна дозвільна документація, більше того, невдовзі після виділення земельної ділянки під будівництво храму релігійній громаді УПЦ 17 березня 2016 року, з ініціативи противників цього, були проведені суспільні слухання. В результаті чого більша частина місцевих жителів висловилася за те, щоб на цьому місці був збудований православний храм.

Г. Гончаровський різними обманними шляхами вже не перший рік просто намагається перешкодити звести храм. За словами місцевих жителів, дитяче містечко, яке нібито хоче відродити підприємець, більш як 30 років було в занедбаному стані — одні руїни, й мова про його відродження зайшла тільки після того, як був отриманий дозвіл на будівництво храму.

І цього разу свої безчинства з «демонтажу фундаменту церкви» він підкріпив Ухвалою Корабельного районного суду, яку зачитав перед початком погрому. За повідомленням прес-служби Миколаївської єпархії, ця Ухвала була прийнята з порушенням законних прав релігійної громади УПЦ і буде оскаржена в апеляційному суді в найближчих 5-ть днів.

 

Просмотров: 1435

Залишити відповідь