Предстоятель відвідав Свято-Троїцький Немирівський ставропігійний монастир та дітей у школі-інтернаті (+відео)

11 вересня 2017 року, у день пам’яті Усікновіння чесної глави святого славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Троїцькому ставропігійному жіночому монастирі м. Немирів. Про це повідомляє Іноформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Біля воріт обителі Предстоятеля зустрічала настоятелька ігуменя Херувима разом із сестрами.

Немирівський монастир заснований преподобним Мефодієм, який прийшов з Афону ще у першій половині XIII століття. Двічі був зруйнований татарами і двічі відроджувався. Втретє життя у монастирі відновилось вже за часів незалежної України. Відтоді повністю відреставрували Свято-Троїцьку церкву, побудували житлові корпуси для черниць. У 2006 році обитель отримала статус ставропігійної.

За Божественною літургією Його Блаженству співслужили митрополит  Тульчинський і Брацлавський Іонафан, митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон, архієпископ Ірпінський Климент, а також духовенство єпархії. Разом з численними прочанами, які прибули на свято, за богослужінням молилися  керівники державних адміністрацій Немирівського і Тульчинського районів та інші представники влади.

Цього дня Церква вшановує спочиле воїнство, тож Предстоятель звершив молитву за упокій душ українських воїнів, які загинули під час військового протистояння на Донбасі і підніс прохання про мир в Україні.

Після богослужіння Блаженніший владика відвідав Немирівський навчально-реабілітаційний центр та привітав зі святом дітей з вадами мовлення, які перебувають у цьому освітньому закладі.

Нагадаємо, напередодні Предстоятель звершив всенічне бдіння в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 2267

Залишити відповідь