В Мюнстері відбулася зустріч митрополита УПЦ з Антіохійським Патріархом

Під час Міжнародної конференції “Шляхи миру – релігії і культури у діалозі”, яка проходила 10-12 вересня 2017 року в Мюнстері (Німеччина), відбулася зустріч митрополита Сарненського і Поліського Анатолія з Предстоятелем Антіохійської Православної Церкви Блаженнішим Іоанном Х. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Сарненської єпархії.

Під час зустрічі митрополит Анатолій передав вітання Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Антіохійському Патріарху Іоанну та ознайомив його з поточною ситуацією в Україні. Його Високопреосвященство розповів про служіння Української Православної Церкви в умовах збройного конфлікту на Сході України.

Нагадаємо, в понеділок, 11 вересня, митрополит Сарненський і Поліський Анатолій виступив з доповіддю на одній з панельних дискусій, яка проходила під назвою “Війна – це завжди марна бійня”. Під час виступу він зокрема зазначив, що “Українська Православна Церква, будучи найбільшою християнською конфесією держави, з особливою гостротою і болем переживає цю трагедію, оскільки наші віруючі та духовенство опинилися по різні сторони лінії розмежування. Таким чином, наша Церква живе і звершує своє служіння по обидві сторони барикад”.

Митрополит Анатолій також попросив особистих молитов Його Блаженства Іоанна про мир в Україні, про припинення військових дій та мирне співіснування громадян в державі.

Просмотров: 511

Залишити відповідь