Голова Представництва УПЦ при міжнародних організаціях зустрівся з Предстоятелем Польської Православної Церкви та провів ряд зустрічей у Сеймі Республіки Польща

13 вересня 2017 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, голова Представництва УПЦ при міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор зустрівся із Предстоятелем Польської Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Варшавським і всієї Польщі Саввою. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Насамперед владика Віктор передав Предстоятелю Польської Церкви молитовні вітання та вдячність за повсякчасну молитву за мир в Україні від імені Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

В ході зустрічі відбулася розмова про сучасний стан Православ’я в Польщі, про досвід взаємовідносин Польської Православної Церкви з державою та іншими конфесіями, а також обговорювалася поточна ситуація щодо дотримання прав православних віруючих в Україні.

Зокрема, Блаженніший Савва висловив свою незмінну підтримку Українській Православній Церкві та підкреслив занепокоєність всього Православного світу діяльністю так званої УПЦ КП та спробами на законодавчому рівні впровадити законопроекти, спрямовані на дискримінацію та незаконний утиск Української Православної Церкви – невід’ємної частини Вселенського Православ’я.

Предстоятель Польської Православної Церкви зазначив про неможливість штучного прискорення створення Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні за ініціативи державних діячів, підкреслив важливість європейського принципу відокремлення держави від Церкви та невід’ємне право релігійних організацій регулювати в своїх статутах права та обов’язки відповідно до тисячолітніх канонів Православ’я.

Під час зустрічі Блаженніший Савва заявив, що він як очільник Помісної Церкви не визнаватиме проголошення автокефалії в Україні у випадку, якщо це буде зроблено не в дусі миру та злагоди та без згоди усіх Предстоятелів Помісних Православних Церков.

В той же день голова Представництва УПЦ при міжнародних організаціях відвідав кафедральний собор св. Марії Магдалини та зустрівся із капеланами Православного Ординаріату Війська Польського. За попередньою домовленістю єпископ Віктор провів ряд зустрічей у сеймі Республіки Польша із депутатами, правозахисниками та представниками міжнародних організацій.

В програмі перебування єпископа Віктора у столиці Польщі також запланована участь та виступ на нараді ОБСЄ з питань людського виміру, що проходить цими днями у Варшаві.

Просмотров: 715

Залишити відповідь