Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив недільне всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі (відео)

Завтра Предстоятель звершить святкове богослужіння у Свято-Успенській Святогірській Лаврі

23 вересня 2017 року, напередодні Неділі 16-ої після П’ятидесятниці, перед Воздвиженням, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

24 вересня Свята Церква вшановує пам’ять Собору Святогірських святих, а також преподобного Силуана Афонського.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Ірпінський Климент, єпископ Баришівський Віктор, а також духовенство обителі та столиці.

Під час полієлею Предстоятель нагородив орденом преподобного Іова Почаївського голову Синодального відділу з архітектури, будівництва та охорони церковних пам’яток протоієрея Віталій Косовського з нагоди 55 річчя від дня народження.

Після завершення Всенощного бдіння Блаженніший Владика у супроводі архієреїв і братії Лаври звершив заупокійну літію за новоспочилим митрополитом Ніжинським і Прилуцьким Іринеєм.

Завтра Його Блаженство очолить урочисту Божественну літургію в Свято-Успенській Святогірській Лаврі на Донеччині з нагоди 25-ї річниці відродження чернечого життя в цій обителі. Зустріч Предстоятеля – о 9:30.

Просмотров: 1419

Залишити відповідь