Православні з усіх куточків України продовжують допомагати мирним жителям Донбасу — 30 тон гуманітарного вантажу було доставлено на Схід

Вінниця, Київ, Умань, Чернівці, Дубно, Львів, Почаїв, Жмеринка та багато інших — міста, в яких було зібрано черговий гуманітарний транш.

З Києва у Горлівку та Донецьк було доставлено 20 тон допомоги, з Вінниці в Святогірську Лавру — 10 тон. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

22 вересня 2017 року в рамках місії «Милосердя та Примирення», що реалізується у співпраці з міжнародною благодійною організацією «Diakonie Katastrophenhilfe», продуктову та гуманітарну допомогу отримали мешканці міст Горлівка та Донецьк. Маса наданої допомоги становить 20 тон.

ЇЇ отримали люди, що знаходяться у скрутній життєвій ситуації: поодинокі батьки та їх діти (набори для різних вікових категорій), а також самотні старі люди, про яких нема кому потурбуватися. Підготовкою продуктових та гігієнічних наборів, списків благоотримувачів, а також усіх необхідних супровідних паперів займався Синодальний відділ УПЦ із соціально-гуманітарних питань.

Протягом п‘яти років гуманітарної місії було відправлено 19 гуманітарних вантажів в зону АТО. Українська Православна Церква продовжує піклуватися про мирне населення на сході України. Наступну гуманітарну допомогу планується надати мешканцям міста Луганськ та селища міського типу Кришталеве Луганської області.

3 жовтня в Святогірську Лавру прибув 14-тий гуманітарний вантаж, зібраний силами волонтерів Вінницької єпархії.

10 тонн благодійної допомоги: фрукти, овочі, цукор, крупи, консервації зібрали православні з різних куточків України: Умань, Бар, Калинівка, Чернівці, Дубно, Львів, Почаїв, Жмеринка, смт. Уланов і Літин, а також скит Свято-Успенської Почаївської Лаври, Браїлівський Свято-Троїцький жіночий монастир і Галайковскій Спасо-Преображенський чоловічий монастир.

Всіх, хто бажає зробити свій внесок у справу допомоги біженцям, які проживають у Святогірській Лаврі, організатори збору і доставки гуманітарної допомоги просять звертатися за телефоном (096) 5790007 (Георгій Толчев).

Просмотров: 259

Залишити відповідь