Голова СБУ зустрівся з членами Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій

12 жовтня 2017 року в приміщенні Національної академії Служби безпеки України відбулося засідання Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій за участі Голови СБУ Василя Грицака, радника Голови СБУ Юрія Тандита, а також, родичів українських воїнів, які опинилися в полоні на непідконтрольних Україні територіях Донбасу. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у засіданні взяли участь голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ архієпископ Ірпінський Климент і співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Віталій Поліщук.

В. Грицак

На початку зустрічі керівництво академії ознайомило членів ВРЦіРО з організацією навчального та патріотично-виховного процесу. Гості навчального закладу мали змогу взяти участь у вшануванні пам’яті співробітників СБУ, загиблих під час участі у антитерористичній операції, а також учасників подій на київському Майдані.

Під час засідання Василь Грицак розповів про зусилля СБУ у подоланні деструктивних викликів, які стоять перед державою. Він закликав очільників релігійних організацій до молитви та зусиль задля визволення українських військових, які опинилися в полоні внаслідок бойових дій на Сході України. Голова СБУ подякував Українській Православній Церкві за участь у доправлені гуманітарних вантажів для ув’язнених українських солдат.

Учасники засідання обговорили ініціативи, якими ВРЦіРО могла б сприяти просуванню процесу визволення військовополонених.

Просмотров: 355

Залишити відповідь