На Рівненщині збудують два нових храми УПЦ замість захоплених (+фото, відео)

Відразу два нових храми замість захоплених прихильниками «УПЦ КП» побудують на Рівненщині. Зведення церкви в селі Рачин Дубенського району вже вийшло на фінальний етап. У селі Дмитрівка Гощанського району 16 жовтня 2017 року відбулося освячення фундаменту та закладення капсули під новий храм. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

З дня захоплення храму релігійного громади в с. Дмитрівка пройшло два роки. З тих пір віруючі моляться в будинку, який пожертвувала місцева мешканка.

Земельну ділянку під новий храм пожертвував односельчанин, а перші кошти на будівництво зібрав настоятель ієрей Георгій Гладун, який у свята їздить від церкви до церкви на Рівненщині, розповідаючи про потреби своїх парафіян.

Чин освячення, з благословення митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія очолив секретар єпархії митрофорний протоієрей Олександр Єгоров.

У віруючих з с. Рачин був відібраний храм у 2014-му.

Після захоплення їх церкви вони перейшли молитися до невеликої каплиці на кладовищі. Будівництво нового храму розпочалося навесні цього року, і сьогодні наближається до завершення: готова основна частина храму, залишилося встановити купола. Над зведенням церкви працювали всією громадою, необхідні кошти були зібрані усім світом. Купола віруючі сподіваються встановити до зими.

За матеріалами сайту Рівненської єпархії, foma.in.ua, uoj.org.ua

Просмотров: 925

Залишити відповідь