Патріарх Сербський Іриней прийняв паломницьку делегацію з Вінницької єпархії

19 жовтня 2017 року, перебуваючи у столиці Сербії Белграді, митрополит Вінницький і Барський Симеон разом з супроводжуючими його кліриками Вінницької єпархії були прийняті Його Святістю Патріархом Сербським Іринеєм. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії.

Митрополит Симеон від імені паломників подарував Патріарху ікону Божої Матері та попросив благословення на відвідання православних святинь, якими славиться Сербська земля.

Патріарх Іриней благословив паломників, після чого відбулося коротке спілкування між Його Святістю і митрополитом Симеоном.

Владика Симеон пригадав, що вже мав честь спілкуватися і співслужити Предстоятелю Сербської Православної Церкви під час освячення Воскресенського собору в Підгориці у 2013 році, і ось зараз вперше безпосередньо відвідує Сербію і удостоївся зустрічі з Патріархом. Вінницький архієрей також поділився своїми враження від відвідання Будимської єпархії Сербської Православної Церкви в Угорщині, яке відбулося напередодні.

Просмотров: 395

Залишити відповідь