Єпископ Івано-Франківський Тихон благословив вірян єпархії на захист своїх прав (відео)

Єпископ Івано-Франківський і Коломийський Тихон направив відеозвернення до своєї пастви, у зв’язку з ситуацією рейдерського захоплення Свято-Благовіщенського храму м. Коломиї. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Івано-Франківської єпархії.

18 жовтня 2017 року, незважаючи на рішення суду, храм, що належав громаді УПЦ, був зухвало захоплений представниками УГКЦ.

Вважаю, що захоплення храму в Коломиї  — це відкрита неповага до людей та законів України.

Нажаль, вона проявилась не тільки з боку правопорушників так званих капеланів УГКЦ, але і з боку керівництва конфесії УКГЦ. Так на офіційному сайті Чернівецько-Коломийської єпархії УГКЦ розміщена заява, відповідно до якої храм повинен бути повернений так званому власнику, під яким капелани розуміють релігійну громаду УГКЦ. Також у цій заяві вказано, що УГКЦ немає морального та юридичного права відмовитись від храму. Таким чином самі ці заяви, а також беззаконні дії злочинців, які вигнали вірян УПЦ із храму, який належав їм, призвели до того, що зараз в Коломиї відбувається розбрат та посилюється ворожнеча.

Зі свого боку, я, як правлячий архієрей, надаю своє благословення вірянам УПЦ із усіх населених пунктів на захист прав вірян міста Коломия та інших парафій УПЦ. А також закликаю національні правоохоронні органи та міжнародну спільноту негайно поновити релігійний мир в Україні.

Нагадаємо, раніше Івано-Франківська єпархія направила відкрите звернення з приводу подій навколо Свято-Благовіщенського храму.

Просмотров: 950

Залишити відповідь