У Міністерстві освіти і науки визнані чергові дипломи духовних навчальних закладів України

Під час засідання комісії з державного визнання дипломів про вищу духовну освіту в МОН України прийнято рішення про визнання  десятків дипломів про закінчення училищ, семінарій і академії УПЦ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

24 жовтня 2017 року в Міністерстві освіти і науки України відбулося засідання Комісії з державного визнання документів про вищу духовну освіту.

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у засіданні взяв участь архієпископ Ірпінський Климент, вікарій Київської Митрополії, Голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ.

Члени комісії розглянули заяви випускників вищих духовних навчальних закладів і за результатами роботи прийняли рішення про державне визнання документів про вищу духовну освіту, отриманих до  2014 року включно.

За висновками комісії Міністерство має підготувати наказ, згідно якого випускники училищ, семінарій і академії УПЦ отримають довідку державного зразка про те, що вони здобули базову, або повну вищу освіту.

З переліком необхідних для визнання диплому документів можна ознайомитися на сайті Учбового комітету Української Православної Церкви.

Просмотров: 795

Залишити відповідь