Духовна опіка військовослужбовців у Володимир-Волинському

Військовий відділ Володимир-Волинської єпархії опікується воїнами та призовниками, повідомляє Синодальний відділ УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України

1 жовтня 2017 року голова єпархіального військового відділу Володимир-Волинської єпархії, протоієрей Олексій Шаран відвідав військових 14-ОМБр та ЗРП.

Священик привітав солдат з днем пам’яті собору Святих воїнів і з нагоди свята звершив молебень за військових. Також була піднесена заупокійна молитва за тих спочилих воїнів.

Наприкінці голова відділу звернувся до військовослужбовців зі словами пастирської настанови, після чого всі були окроплені святою водою.

9 жовтня, у день пам’яті апостола і євангеліста Іоанна Богослова, на запрошення міжрайонного комісара підполковника Р. Яція, отець Олексій прибув до військового комісаріату, щоб благословити призовників на військову службу в Збройних силах України.

Священик відслужив молебень і звернувся до призовників зі словами настанови, після чого окропив усіх святою водою. Кожен юнак отримав іконку Спасителя та натільний хрестик.

14 жовтня протоієрей Олексій вязв участь в урочистостях до Дня захисника України, які відбулися в м. Вололодимир-Волинському. На заходах були також присутні ректор місцевого духовного училища протоієрей Олексій Никитюк, клірик кафедрального собору протоієрей Роман Михальчук представники влади, військові, громадські діячі та мешканці міста.

Наступного дня, на запрошення командира зенітно-ракетного полку підполковника К. Заітченко, отець Олексій Шаран благословив військовослужбовців перед відправленням на навчання. Після спільної молитви, священик звернувся до воїнів зі словами пастирської настанови й окроплені святою водою.

Просмотров: 274

Залишити відповідь