Предстоятель очолив святкове богослужіння в Успенському монастирі с. Кулівці на Буковині (+фото)

26 жовтня 2017 року, у день свята на честь Іверської ікони Божої Матері та пам’яті преподобного Веніаміна Печерського, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Успенському чоловічому монастирі с. Кулівці Чернівецької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед Божественною літургією було звершено чин освячення нових монастирських храмів – на честь великомученика Георгія і на честь преподобних отців Оптинських та святителя Тихона, патріарха Московського і всієї Русі.

15 квітня 1997 року з благословення Блаженішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України та рішенням Священного Синоду УПЦ парафія Свято-Успенського храму села Кулівці Заставнівського благочиння була перетворена на монастир. Намісником Свято-Успенського чоловічого монастиря села Кулівці став ієромонах Веніамін, сьогодні єпископ Хотинський.

Божественна літургія звершилась у Свято-Преображенському соборі обителі.

Його Блаженству співслужили митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон, архієпископ Яготинський Серафим, архієпископ Банченський Лонгін, архієпископ Ірпінський Климент, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Тихон, єпископ Золотоніський Іоанн, єпископ Хотинський Веніамін, духовенство монастиря та єпархії, гості у священному сані.

На малому вході Предстоятель вручив богослужбові нагороди братії монастиря у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до численної пастви зі словом проповіді.

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Предстоятель звершив дияконську хіротонію над кліриком єпархії Димитрієм Думитровичем.

Наприкінці богослужіння Архіпастир привітав єпископа Веніаміна з днем пам’яті його небесного покровителя. Владика Веніамін виголосив слово, в якому подякував Предстоятелю за труди і його благословіння на створення Свято-Успенського монастиря, якому виповнюється 20 років. Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав вірних зі святом Іверської ікони Богородиці та днем пам’яті преподобного Веніаміна Печерського і благословив усіх.

Нагадаємо, 22 жовтня Предстоятель очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 8398

Залишити відповідь