Напередодні Неділі 21-ї після П’ятидесятниці Предстоятель очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі

28 жовтня 2017 року, напередодні Неділі 21-ї після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив всенічне бдіння в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Ірпінський Климент, єпископ Баришівський Віктор, а також духовенство монастиря.

29 жовтня Православна Церква святкує пам’ять преподобного Лонгіна Печерського. Цей святий подвизався у Києво-Печерському монастирі у XIII–XIV ст.. Він виконував обов’язки привратника і славився великим послухом та святістю життя. Свято і праведно подвизаючись, преподобний Лонгін сподобився від Бога дару чудотворіння і знав внутрішній настрій та думки людей, які приходили в обитель. Мощі святого почивають у Дальніх печерах.

Завтра Предстоятель очолить Божественну літургію у Спасо-Преображенському соборі на Теремках.

Нагадаємо, 26 жовтня Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Успенському чоловічому монастирі с. Кулівці Чернівецької області.

Просмотров: 1586

Залишити відповідь