Розкольники вижили священика УПЦ з його будинку в Грибовицях

Представники «Київського патріархату» написали розписку, що тепер припинять міжконфесійні чвари…

Протоієрей Ігор Маргіта виселився з будинку в селі Грибовиця на Волині, у якому він був прописаний і прожив 19ть років з родиною. Розкольники за це пообіцяли припинити міжконфесійні чвари і не зазіхати на новий храм громади УПЦ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Рідну домівку священик разом із сім’єю і речами покинув 1 листопада 2017 року після тривалого тиску розкольників, які спочатку захопили храм, потім капличку на кладовищі і не заспокоїлись, допоки не виселили настоятеля Свято-Покровської громади УПЦ.

Нагадаємо, близько 30-ти чоловік ввірвалися до оселі священика ввечері 26 жовтня, вони почали виносити речі родини на подвір’я, окупували будинок і відмовилися його покидати навіть коли приїхала поліція. Вся ці дні, аж до моменту виселення отця Ігоря, рейдери чатували у будинку. Поліція не втручалася.

Як інформує місцеве ЗМІ radar.in.ua, після виселення священицької сім’ї, староста громади «Київського патріархату», яка діє у селі після захоплення храму парафії УПЦ, пообіцяв припинити міжконфесійні чвари і навіть написав розписку з цього приводу. «Київський патріархат» не зазіхатиме на храм, збудований о. Ігорем на його приватній території, та не заперечуватиме щодо накриття споруди куполом, — також зазначається на папері.

Новий храм релігійної громади УПЦ

Натомість протоієрей Ігор Маргіта змушений був забрати із Іваничівського райвідділу поліції заяву про самоуправство, яке чинили активісти «УПЦ КП» щодо його родини, житла і майна. І навіть планує завершити мировою судову суперечку з ними.

Речі родина вивезла із будинку всі, не зволікаючи. Хоча планували це зробити до 7 листопада. Кілька ходок бусом, остання була о пів на першу ночі: забрали собаку і кота.

«Було б логічно, — пише кореспондент РАДАР, — аби в умови мирової увійшли всі пункти з розписки, підписаної  старостою грибовицької громади УПЦ КП. Бо розписка – це просто папірець, належно не завірений. А от оформлена у суді мирова розставить усі крапки над затяжним конфліктом».

На переконання волинських журналістів, «священик гідно вийшов із доволі дикої ситуації, в яку його загнали 26 жовтня колишні парафіяни. Вийшов смиренно й мудро, як подобає духовній особі».

Захоплений розкольниками сільський храм – пам’ятка архітектури

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ писав раніше, що статистичні дані правоохоронних органів України свідчать про зростання злочинності на релігійному ґрунті, а захоплення майна УПЦ в Коломиї і Грибовиці підтверджують зміну її характеру. Якщо правоохоронці не забезпечать виконання закону в цих справах, то відповідальність за зростання злочинності на релігійному ґрунті в Україні може лягти на них.

Використано фото СПЖ, radar.in.ua

Просмотров: 959

Залишити відповідь