У Вінниці урочисто зустріли ковчег з мощами святого великомученика Димитрія Солунського

2 листопада 2017 року на запрошення митрополита Вінницького і Барського Симеона до Вінниці у супроводі митрополита Верійського, Науського і Кампанійського Пантелеімона (Греція) прибув ковчег з мощами святого великомученика Димитрія Солунського. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Вінницької єпархії.

У Спасо-Преображенському кафедральному соборі мощі урочисто зустрів митрополит Симеон з духовенством міських храмів.

Зустрічаючи святиню, митрополит Симеон виголосив слово, в якому подякував владиці Пантелеімону за участь в урочистостях Вінницької єпархії та надану можливість молитовно вклонитись мощам святого Димитрія Солунського. Архієрей також попросив у грецького ієрарха молитв за Україну, її народ та мир у державі.

Після цього митрополит Пантелеімон звернувся до владики Симеона, духовенства та вірян з вітальним словом, у якому зазначив: «У ці дні ви будете мати посеред вас, серед цього храму, того, кого Православна Церква називає захисником Вселенної. Приходьте до нього, приносіть йому свою радість і горе, свої життєві проблеми та переживання, і він швидко почує вас, і буде вашим особистим захисником».

Далі розпочався святковий молебень з акафістом великомученику Димитрію, після чого сотні вірян молитовно вклонились святині.

Просмотров: 928

Залишити відповідь