Відбулася духовна бесіда Блаженнішого Митрополита Онуфрія із ігуменом афонського монастиря Дохіар архімандритом Григорієм (відео)

Предстоятель Української Православної Церкви попросив у афонської братії молитв за українську державу та її владу. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

2-го і 3-го листопада 2017 року під час свого паломницького візиту до Святої Гори Афон Блаженніший Митрополит Онуфрій відвідав монастир Архангелів Дохіар, де звершив Божественну літургію у соборному храмі та очолив молебень з акафістом Божої Матері перед її чудотворною іконою «Скоропослушниця», яка знаходиться в обителі.

Разом з Предстоятелем молилися архієреї Української Православної Церкви митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, Митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, а також священники, монахи та миряни, які приїхали на Афон з України.

Блаженніший владика підніс свої молитви за український народ та його Православну Церкву і державу.

Після богослужіння Митрополит Онуфрій з паломниками мав духовну бесіду з ігуменом монастиря Дохіар архімандритом Григорієм. Владика попросив у геронди з братією посиленних молитв про мир в Україні і благословення для українського народу та української влади.

У свою чергу архімандрит Григорій висловив вдячність Блаженнішому Митрополиту Онуфрію за його ревне архіпастирське служіння і приклад, якій він подає своїй пастві.

У ніч з 3 на 4 листопада Митрополит Онуфрій звершив заупокійну Літургію в храмі на “костниці” Свято-Пантелеймонового монастиря, де містяться поховання спочилої братії обителі.

Нагадаємо, 31 жовтня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій з паломницьким візитом прибув до Свято-Пантелеімонівського монастиря Святої Гори Афон. 5 листопада Його Блаженству виповнюється 73 роки. Свій День народження Архіпастир за традицією проводить у пості та молитві на Святій Горі Афон.

Просмотров: 2782

Залишити відповідь