Особливу увагу було приділено спробам прийняття Верховною Радою України антирелігійних законопроектів № 4128, 4511 та 5309.

6 листопада 2017 року Голова Представництва УПЦ при міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор, у рамках перебування у Страсбурзі, зустрівся з Верховним Комісаром з прав людини Ради Європи Нільсом Мужнієксом. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

​У ході зустрічі обговорювалися питання дотримання прав віруючих УПЦ в Україні, зокрема останні події навколо зухвалого захоплення храму УПЦ в м. Коломия радикально налаштованими прибічниками УГКЦ. Єврокомісару були передані матеріали та документи щодо порушень прав віруючих та щодо осіб, які є відповідальними за розв’язання релігійного протистояння в країні.

Особливу увагу було приділено спробам прийняття Верховною Радою України законопроектів № 4128, 4511 та 5309, які всупереч нормам міжнародного права носять відкрито дискримінаційний характер проти Української Православної Церкви та спрямовані на втручання у внутрішні справи найбільшого релігійного об’єднання в Україні.

​Було також відмічено, що в Україні з 2015 року проблемами порушень прав віруючих на постійній основі займається СММ ОБСЄ, представники якої неодноразово підтверджували факти порушень прав релігійних організацій та вірян УПЦ, у тому числі щодо захоплень храмів та неналежного розслідування злочинів правоохоронними органами.

Насамкінець Комісар з прав людини Ради Європи зазначив, що всі надані документальні підтвердження порушень прав православних віруючих громадян в Україні будуть уважно розглянуті ним особисто та іншими відповідальними єврочиновниками.

До мандату Верховного Комісара з прав людини Ради Європи відноситься забезпечення дотримання прав людини в країнах, що відносяться до сфери інтересів ЄС та інформування європейської та міжнародної спільноти про дійсне становище в країнах моніторингу.

Нагадаємо, 5 листопада з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія єпископ Баришівський Віктор очолив недільну Божественну літургію у храмі Всіх Святих у місті Страсбург.

Просмотров: 662

Залишити відповідь