Прем’єр-міністр України призначив радника з релігійних питань

8 листопада 2017 року Володимир Гройсман призначив позаштатного радника з релігійних питань. Ним став голова правління громадської організації “Інститут релігійної свободи” Олександр Заєць.

Відповідна інформація була оприлюднена сторінці Голови уряду у Facebook, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

“Дуже важливо мати постійний ефективний діалог між Урядом та релігійною спільнотою, – прокоментував призначення В. Гройсман. – І саме з метою налагодження такого діалогу влітку під час зустрічі з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій звернувся з пропозицією внести кандидатуру позаштатного радника прем’єр-міністра України. І от сьогодні я радо представляю вам Олександра Зайця, голову правління громадської організації “Інститут релігійної свободи”, могопозаштатного радника. Впевнений, що наші стосунки з релігійною спільнотою стануть ще більш гармонійними та ефективними”.

Як повідомляє Інститут релігійної свободи, Заєць Олександр Васильович народився 16 лютого 1968 року. Має вищу юридичну та богословську освіту. Питаннями свободи віросповідання та державно-церковних відносин розпочав займатися з середини 1990-х років. У 2001 році разом із групою однодумців заснував громадську організацію «Інститут релігійної свободи», яку очолює до цього часу.

Працював у складі Робочої групи з питань свободи віросповідання при Секретаріаті Президента України та у складі Експертної групи з питань свободи совісті Національної ради з питань культури і духовності при Президенті України. Пізніше працював у складі урядової Комісії з питань забезпечення реалізації прав релігійних організацій та Комісії з питань гуманітарної допомоги при Кабінеті Міністрів України, Експертної ради з питань свободи совісті при Державному комітеті України у справах національностей та релігій, Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі. У 2015-2016 роках очолював Громадську раду при МЗС України з питань співпраці з релігійними організаціями. Є співавтором низки законодавчих ініціатив з питань свободи совісті та забезпечення діяльності релігійних організацій.

Просмотров: 1207

Залишити відповідь