Розкольники планують нове правопорушення щодо вірних УПЦ

Івано-Франківська єпархія Української Православної Церкви закликає правоохоронні органи вжити необхідних заходів для недопущення порушення прав та вчинення кримінальних правопорушень стосовно парафіян Свято-Успенського храму у с. Старий Гвіздець.

12 листопада 2017 року можливі провокації щодо громади  Свято-Успенського храму УПЦ села Старий Гвіздець Коломийського району Івано-Франківської області з боку прихильників “Київського патріархату”. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Івано-Франківської єпархії. 

На офіційному сайті Коломийської єпархії “Київського патріархату” з’явилась інформація про те, що у завтра, 12 листопада, до Свято-Успенського храму села Старий Гвіздець Коломийського району Івано-Франківської області з “архіпастирським візитом” завітає “єпископ” Юліан (Гатала), який очолює коломийську кафедру “УПЦ КП”.

В оголошенні зазначено, начебто священнослужитель прибуде до храму на запрошення релігійної громади. Проте на сьогодні у Старому Гвіздці зареєстровано лише одну релігійну організацію, у користуванні якої і знаходиться Свято-Успенський храм. І це громада Української Православної Церкви.

Як зазначають самі віряни, на Парафіяльних зборах, які були проведені настоятелем храму та за сумісництвом головою Парафіяльної ради протоієреєм Миколаєм Кушнірем 22 жовтня цього року, вони, у кількості 105 осіб, засвідчили своє бажання зберегти канонічне підпорядкування релігійної громади Українській Православній Церкві на чолі з Його Блаженством Блаженнішим Онуфрієм, митрополитом Київським та всієї України, що було зафіксовано відповідним протоколом.

Зареєстрованих релігійних громад інших конфесій наразі у Старому Гвіздці немає.

Для віруючих та священнослужителів Івано-Франківської єпархії Української Православної Церкви залишається невідомим, на запрошення яких осіб планується візит священнослужителя іншої конфесії. В будь-якому випадку втілення у життя цього задуму буде розцінюватися релігійною громадою УПЦ як втручання у її діяльність, що суперечить чинному законодавству України. Перешкоджання віруючим УПЦ проводити свої богослужіння, незаконне утримання Свято-Успенського храму є кримінально караними діяннями, відповідно до положень статей 179 та 180 Кримінального кодексу України, а тому потягнуть за собою ініціацію притягнення винних осіб до відповідальності.

Ресурс Коломийської єпархії “Київського Патріархату” також повідомив, що зустріч “архіпастиря” запланована на 10 год. 45 хв. Початок богослужіння очікується об 11 годині.

Просмотров: 850

1 коментар

  1. Необходимо срочно направить туда уполномоченного по правам человека, так как готовится явная попытка захвата храма и очередное грубое нарушение прав верующих УПЦ. И, где украинская “демократическая” пресса!? Почему не кричит наперебой о нарушении прав человека (верующих) и захватах храмов УПЦ! Что, это не те, кого надо защищать?

Залишити відповідь