Правоохоронні органи розпочали розслідування порушень прав віруючих під час Всеукраїнської Хресної ходи 2016 року

9 листопада 2017 року правоохоронні органи відкрили кримінальні провадження за фактами порушень прав віруючих Української Православної Церкви під час Всеукраїнської Хресної ходи, яка відбулася в липні 2016 року.

Відповідні заяви правоохоронцям були подані НВО «Громадський правозахист», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Необхідність звернень у зв’язку з подіями 2016 року постала через відсутність заяв віруючих з даного питання, прийнятих у виробництво правоохоронними органами, – зазначають правозахисники. – З огляду на те, що риторика ненависті за релігійною ознакою є суспільно небезпечним явищем, – нами направлені офіційні заяви в правоохоронні органи з тим, щоб надати державній системі привід почати офіційне розслідування».

Як неодноразово повідомляли ЗМІ – під час проходження Хресного ходу в м. Бориспіль віруючі УПЦ були заблоковані агресивно налаштованими особами, які вигукували на адресу віруючих образи, кидали в них різні предмети. Ці дії супроводжувалися погрозами на адресу учасників ходи.

«Громадський правозахист» зазначає, що такі агресивні дії противників хресного ходу відповідно до статті 161 Кримінального кодексу України має кваліфікуватися як злочин. Юристи також відзначають, що розслідування буде контролюватися в рамках міжнародної моніторингової процедури.

Фото rbc.ua

Просмотров: 698

Залишити відповідь