Священнослужителі УПЦ по всій Україні стають донорами крові для онкохворих дітей

В Українській Православній Церкві закликають долучатися до важливої ініціативи.

2016 у Рівненській єпархії був названий роком допомоги онкохворим дітям. Цю добру традицію духовенство продовжує й сьогодні. У Запорізькій єпархії донорами для онкохворих дітей протягом декількох років стали десятки священнослужителів. Нещодавно до акції долучилося й духовенство Одеської єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

З благословення митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія 6 листопада священики в черговий раз зібралися у обласній лікарні та здали кров, яка піде на допомогу хворим. Протоієрей Василій Начев, який очолює відділ соціального служіння в єпархії опікується хворими у дитячій онкогематології. Священик знає проблеми та потреби хворих дітей, і по можливості разом з керівництвом та священиками єпархії допомагають тим, хто потребує цього.

15 листопада з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела та ініціативи єпархіального відділу з благодійності та соціального служіння в місті Одесі пройшла донорська акція.

Священнослужителі єпархії здали кров в допомогу дітям з онкологічними захворюваннями.

З 19 по 30 листопада з ініціативи Запорізької обласної клінічної лікарні пройде наймасштабніший в історії міста марафон зі здачі крові. Цей соціальний проект покликаний об’єднати тисячі жителів Запоріжжя і області заради єдиної благородної мети — порятунку життів земляків.

З благословення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки активну участь в заході візьме духовенство Запорізької єпархії Української Православної Церкви.

21 листопада о 13.00 в рамках акції священики на чолі з правлячим архієреєм здадуть кров у відділенні трансфузіології ЗОКЛ.

Цього разу акція присвячена Всесвітньому дню ​​пам’яті жертв ДТП.

Запорізька єпархія УПЦ закликає всіх небайдужих парафіян взяти посильну участь у цій богоугодній справі.

Щоб здати кров, потрібно прибути в період з 20 по 30 листопада, в будні дні з 9.00 до 13.00 за адресою: Оріхівське шосе, 10, відділення трансфузіології, 1 пов. консультативної поліклініки ЗОКЛ. Перед цим потрібно попередньо записатися за телефоном (093) – 309-89-05 та узгодити час, в який вас зможуть прийняти.

Просмотров: 536

Залишити відповідь