У Києві відбулась V Всеукраїнська конференція керівників єпархіальних відділів УПЦ у справах сім’ї

Завдання учасників форуму: максимально систематизувати досвід роботи з сім’ями на парафіях та здобути нові знання по сучасних формах просвітницької діяльності серед українських родин.

13-16 листопада 2017 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у місті Києві провела роботу V Всеукраїнська конференція керівників єпархіальних відділів Української Православної Церкви у справах сім’ї. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням family.church.ua

Захід очолив Голова Місії Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон.

На початку заходу архієпископ Пантелеімон передав благословення Предстоятеля УПЦ та звернувся до присутніх зі словами привітання. Владика підсумував роботу найбільш активних єпархіальних відділів у справах сім’ї та привітав новопризначених керівників відділів з призначенням на відповідальну посаду.

Також з вітальними словами до учасників звернулися Владимиров Олександр Аркадійович, Головний лікар клінічного санаторію «Жовтень», доктор медичних наук, заслужений лікар України та Волинець Людмила Семенівна, керівник секретаріату депутатського об’єднання “Захист прав дитини – пріорітет держави”. Пані Людмила, в свою чергу, поділилася з гостями заходу своїм досвідом опіки дітей-сиріт та дала цінні рекомендації в роботі по даному напрямку соціального служіння.

Заступник Голови Місії, священик Іоанн Ружицький,  розповів присутнім про порядок роботи заходу та наголосив, що завдання учасників форуму: максимально систематизувати досвід роботи з сім’ями на парафіях та здобути нові знання по сучасних формах просвітницької діяльності серед українських родин. “Після проведення форуму будуть видані методичні рекомендації “Сучасні форми роботи з сім’ями на парафіях” для розповсюдження на теренах УПЦ”, – підмітив священик.

З презентацією на тему «Кризові сім’ї. Види сімейних криз. Підтримка співпраця на парафіях» виступили Марія Гичка-Сидор, психолог-консультант, керівник центру захисту материнства, сім’ї та дітей «Спаси і сохрани, член Української спілки психотерапевтів» та Анна Гичка, магістр теології, теолог-консультант по сімейних питаннях центру «Спаси і сохрани».

Спікери розповіли аудиторії про різні стадії сімейних криз та про методи їх подолання.

Серед лекторів також був професор Київської Духовної Академії протоієрей Олексій Добош, який розповів присутнім про базові поняття педагогіки та психології сімейних стосунків.

Також серед запрошених гостей був протоієрей Олександр Клименко, Голова відділу «Церква і культура» Бориспільської єпархії, переможець 7-го сезону «Голос Країни».

Детальніше про роботу Конференції можна  дізнатись на сайті Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї:

 

 

Просмотров: 302

Залишити відповідь