На Рівненщині освятили новий храм замість захопленого у 90-ті роки «Київським патріархатом» (+фото)

19 листопада 2017 року в селі Мала Мощаниця Рівненської єпархії УПЦ був освячений храм на честь святого Архістратига Михаїла, який віруючі будували п’ять років. Церква релігійної громади УПЦ була захоплена у 1996 році «Київським патріархатом». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Рівненської єпархії.

Божественну літургію та освячення престолу з благословення митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія очолив вікарій Дніпропетровської єпархії, архієпископ Новомосковський Євлогій — уродженець села, духовний натхненник і головний меценат будівництва. У вітальному слові до віруючих владика зазначив, що жителі Західної України — це справжні віруючі і стійкі чада Православної Церкви, нині на них рівняється вся повнота Православ’я.

Богослужіння супроводжувалося співом хору сестер Свято-Вознесенського Млинівського подвор’я. По завершенні Літургії було проголошено многоліття церковним ієрархам, настоятелю та прихожанам храму, будівничим, жертводавцям та усім хто долучився до доброї справи будівництва Божого дому.

Церква в селі Мала Мощаниця була захоплена «Київським патріархатом» у 1996 році за сприяння голови сільської ради і колишнього голови колгоспу, який пізніше різко змінив свої релігійні уподобання і перейшов до свідків Ієгови.

За словами настоятеля протоієрея Сергія Тимощука, віруючим УПЦ доводилося всі роки молитися в пристосованому старому будинку, який пожертвувала місцева мешканка. У 2012 році жителі села почали будівництво нового храму.

Використано матеріали СПЖ

Просмотров: 1651

Залишити відповідь