Європейський правозахисник висловила стурбованість беззаконнями в Коломиї (відео)

22 листопада 2017 року на конференції ОБСЄ в Єревані виконавчий директор наглядової ради з питань нетерпимості і дискримінації християн в Європі заявила, що влада України повинна притягнути до відповідальності винних у міжконфесійному конфлікті в Коломиї. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на НВО «Громадський правозахист».

Екс-прокурор штату Вермонт (США), голова правозахисної організації «Обсерваторія по дискримінації християн в Європі» Елен Крюгер Фантіні (Австрія) ознайомилася з задокументованими свідченнями загроз і неприкритого насильства по відношенню до віруючих УПЦ. Вона підкреслила, що дуже стурбована подіями, які відбуваються «в присутності поліції, при ігноруванні поліції, та, часом, за участю поліції».

«Ми вважаємо це неприйнятним, вважаємо, що влада України повинна притягнути до відповідальності всіх тих, хто винен у скоєнні насильства по відношенню до віруючих, або просто перешкоджають в здійсненні богослужінь в своїх храмах», — зазначила правозахисник.

Ролик із заявою глави правозахисної організації «Обсерваторія по дискримінації християн в Європі» Елен Крюгер Фантіні оприлюднила НВО «Громадський правозахист», яка з 20 по 23 листопада у взаємодії з Бюро з демократії та прав людини (БДІПЛ) представляє у Вірменії інформацію про злочини і риторику ненависті щодо православних християн в Україні.

Просмотров: 301

2 коментарі

Залишити відповідь