В єпархіях Української Православної Церкви піднесли заупокійні молитви за спочилого Предстоятеля (оновлено)

23 листопада 2017 року, у 82-гу річницю з Дня народження Блаженнішого Митрополита Володимира (+2014, Сабодана), в єпархіях УПЦ відбулися заупокійні богослужіння за спочилим Предстоятелем Української Православної Церкви.

У Свято-Успенському чоловічому монастирі Одеси митрополит Одеський і Ізмаїльський звершив заупокійну Божественну літургію. З благословення архієрея, в усіх храмах Одеської єпархії цього дня підносилися заупокійні молитви за спочилим Архіпастирем.

Цього ж дня духовенство Херсонської єпархії молилося за упокій душі Блаженнішого Митрополита Володимира під час спільної Літургії з нагоди пам’яті сщмч. Прокопія, архієпископа Херсонського. Цьогоріч минуло 80 років з часу мученицької кончини сповідника.

Панахида за спочилим Предстоятелем також відбулася в Андріє-Володимирівському храмі, що при Кафедральному соборі УПЦ в Києві. До дня пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира тут був звершений чин освячення будівлі Духовно-просвітницького центру після реконструкції.

Співробітники соціального відділу Кафедрального собору напоїли гарячим чаєм та роздали в день поминання продуктові набори всім, хто прийшов пом’янути Блаженнішого владику.

Увечері 23 листопада в Сумській духовній семінарії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана) відбувся вечір пам’яті приснопам’ятного Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира.

Архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій звершив панахиду в домовому храмі семінарії в співслужінні проректорів архімандрита Антонія (Бондаренко) та протоієрея Євгенія Феденка, викладачів у священному сані. Потім відбувся урочистий Акт в залі зібрань Сумської духовної семінарії. Викладач історії Православ’я в Україні протоієрей Роман Ополонський представив увазі аудиторії доклад на тему: «Проповідницька діяльність Блаженнішого митрополита Володимира (Сабодана)».

Нагадаємо, у день народження Блаженнішого Митрополита Володимира на його могилі звершили заупокійні богослужіння.

Просмотров: 953

Залишити відповідь