У с. Башуки на Тернопільщині митрополит Сергій благословив будівництво нового храму замість захопленого розкольниками (фото)

Громада просить молитов та підтримки у благій та спасительній справі.

21 листопада 2017 року, у день пам’яті Святого Архистратига Михаїла, митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій з архіпастирським візитом відвідав домовий храм, де вже третій рік після захоплення сільського храму, молиться православна громада с. Башуки, Кременецького благочиння. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Тернопільської єпархії.

Митрополит Сергій освятив земельну ділянку під будівництво майбутнього храму та очолив Божественну літургію. На святкове богослужіння прибуло десять священиків з сусідніх парафій та численна паства з навколишніх сіл. Домовий храм був переповнений.

Молитва разом з архіпастирем створила особливу благодатну атмосферу. Високопреосвященніший владика закликав богомольців твердо стояти в Істині та своїм життям виконувати волю Божу.

Читайте також: Митрополит Тернопільський Сергій: “Господь виводить нас з пекла цього світу й ставить на шлях спасіння” (рос.)

Дружня башуківська громада підготувала трапезу для всіх паломників.

З благословення правлячого архієрея розпочинається підготовка до будівництва нового храму, громада просить молитов та підтримки у благій та спасительній справі.

Нагадаємо храм Української Православної Церкви на честь Святого Архістратига Михаїла в селі Башуки, Кременецького району Тернопільської області розкольники за підтримки радикалів захопили 14 червня 2015 року.

Просмотров: 1849

Залишити відповідь