Захід відбувся у рамках днів Православної культури.

22 листопада 2017 року, напередодні Дня народження Блаженнішого Митрополита Володимира (+2014, Сабодана), в м. Запоріжжя відбувся вечір пам’яті приснопам’ятного Предстоятеля. Концерт за участю переможця «Голосу країни» протоієрея Олександра Клименка був організований у рамках Православних днів (ORTHODAYS). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Склалася добра традиція в кінці листопада в пам’ять про нині спочилого Предстоятеля Блаженнішого Митрополита Володимира проводити ORTHODAYS або Православні дні», — зазначив митрополит Запорізькій і Мелітопольський Лука.

Вперше цей соціально-культурний та інформаційно-просвітницький захід відбувся у 2014 році. У нинішньому році дні православної культури, також присвячені до 25-річчя утворення Запорізької єпархії УПЦ та пройдуть в період з листопад по грудень.

У своєму коментарі для місцевих ЗМІ протоієрей Олександр Клименко розповів, що Блаженніший Митрополит Володимир зіграв важливу роль у його духовному становленні.

«Я сподобився у Блаженнішого владики хіротоній — і дияконської, і священицької. Пам’ятаю, він завжди говорив “я нічого в житті не просив і ні від чого не відмовлявся” — його слова мене надихали…, — сказав священик. — Сьогодні пісні будуть дуже подібні в т.ч. й до тих, які любив наш Блаженніший Митрополит Володимир».

Нагадаємо, 23 листопада, у 82-гу річницю з Дня народження Блаженнішого Митрополита Володимира на його могилі та в єпархіях УПЦ звершили заупокійні богослужіння. В Сумській духовній семінарії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана) відбувся вечір пам’яті спочилого Предстоятеля.

Перед початком концерту митрополит Лука підкреслив величезну роль православної культури у формуванні особистості людини і в її морально-духовному вихованні.

«Завдяки знайомству з кращими зразками музики, поезії, літератури, кіно людина відкриває для себе красу Богом створеного світу, красу Православ’я. Адже справжнє високе мистецтво — це осягнення світу, розкриття його Богом даної краси, піднесення людини над повсякденністю. Воно є засобом православної місії і за визначенням союзником Церкви. Для розкриття істини про Бога людина мистецтва використовує різні засоби, в т.ч. і пісню», — сказав владика.

За словами Запорізького митрополита, головна мета проведених в єпархії культурних заходів — просвітництво: «Церква повинна проводити просвітницьку діяльність, виховувати і формувати гармонійну особистість, використовуючи всі можливі методи, які дає нам Христос».

Нагадаємо, Благодійний марафон культурно-просвітницьких зустрічей за участю клірика Бориспільської єпархії, переможця національного конкурсу «Голос країни» протоієрея Олександра Клименка відбувається за ініціативи священнослужителів та вірян різних єпархії УПЦ.

За матеріалами прес-служби Запорізької єпархії

Просмотров: 2192

Залишити відповідь