Блаженніший Митрополит Онуфрій благословив благодійну акцію допомоги київським лікарням

Добре слово, що вселяє надію, — сильні ліки в боротьбі з хворобою. Цим перевіреним засобом щедро діляться з пацієнтами київських лікарень православні волонтери. Великою підмогою тут служить християнська література, якої завжди не вистачає.

Щоб вирішити цю проблему, в Українській Православній Церкві ініціювали збір коштів на підписку кращих православних видань для лікарень України. Починання благословив Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на foma.in.ua.

Підтримати проект можна на сайті благодійного фонду «Сподіваюся і вірю».

Громади київських храмів святих Косми і Даміана при Національному інституті раку, Архістратига Михаїла в Медмістечку і святителя Миколая при міській клінічній лікарні № 6 готові вже зараз щомісяця доставляти журнали пацієнтам і медперсоналу.

Кожен бажаючий може внести свій посильний фінансовий внесок в справу духовної підтримки людей, що переносять тяготи лікарняних буднів. Зібрані кошти підуть на оплату 90 річних підписок на журнали «ФОМА в Україні» та «Отрок». Для того, щоб медперсонал і хворі змогли регулярно читати православну пресу, потрібно зібрати 25 110 грн.

«Я часто проводжу зустрічі і бесіди з пацієнтами в київському Інституті раку. І мені в цьому дуже допомагає журнал “ФОМА в Україні”, — розповідає психолог “Асоціації допомоги інвалідам та пацієнтам з хронічними лімфопроліферативними захворюваннями” Марина Суркіс. — Не можна сказати, що наші пацієнти багато читають. Але з тими, хто розкриває своє серце назустріч істині і добру, відбуваються дивовижні історії. У нас була пацієнтка Тамара Євгенівна з дуже важкою формою лімфоми. Практично не ходила, через слабкість не могла приймати їжу, дуже схудла. Я приходила в палату і розмовляла з нею.

Одного разу подарувала кілька православних книг і два номери журналу “ФОМА в Україні”. Вона прийняла з радістю. Але яким було моє здивування, коли кілька днів по тому, вона подякувала мене від усього серця і сказала: “Я і мій чоловік, дуже зворушені Вашим подарунком. Ми всі вихідні читали один одному вголос. Зараз я щиро шкодую, що раніше не розуміла, яке це втіха читати таку літературу. Дякую Вам і всім, хто трудиться над душами людей”. І таких історій багато. Люди в лікарні дуже потребують літературі, яка лікує душу».

Просмотров: 276

Залишити відповідь