Предстоятель оприлюднив дані про адміністративно-церковний устрій УПЦ

30 листопада 2017 року, під час роботи Архієрейського собору Руської Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій виступив з доповіддю про життєдіяльність УПЦ за міжсоборний період. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Попередній Архієрейський собор відбувся 2-3 лютого 2016 року в Москві.

У своїй доповіді Предстоятель навів статистичні дані про адміністративно-церковний устрій Української Православної Церкви.

На сьогоднішній день в УПЦ:
– 53-х єпархій;
– 85 архієреїв (52 єпархіальних, 33 вікарних, 7 архієреїв знаходяться на спокої);
– 12 069 парафій;
– 12 283 кліриків (11 312 – священики і 971 -діакони).

На території України діє 251 монастир. Послух у святих обителях несуть 4 412 монахів – 1685 ченців, а також 2727 черниць.

У сімнадцяти духовних навчальних закладах нашої Церкви на денному відділенні навчається 1 429 студентів.

Архіпастир відзначив, що в 2017 році відійшли до Господа 3 архієреї: митрополит Нифонт (Солодуха), митрополит Ніжинський і Прилуцький Іриней (Семко) і архієпископ Білогородський Миколай (Грох), вікарій Київської Митрополії.

У міжсоборний період в Українській Православній Церкві було  звершено 5 архієрейських хіротоній. За цей же період у зв’язку з перейменуванням Дніпродзержинська на Кам’янське, Дніпродзержинська єпархія змінила свою назву на «Кам’янська», а титул єпархіального архієрея «Дніпродзержинський і Царичанський» змінився на «Кам’янський і Царичанський».

Блаженніший владика також зазначив, що за вказаний період в Українській Православній Церкві був прославлений у лиці святих монах Іоанн Святогорець (Вишенський). До лику місцевошанованих святих, у межах Київської єпархії, були зараховані: митрополит Київський і Галицький Іоанникій (Руднєв) і преподобний Вассіан Сліпий (Балашевич). Крім того для місцевого шанування в межах Київської єпархії була прославлена ​​новоявлена ​​ікона Божої Матері «Володимирська-Десятинна».

Просмотров: 1380

Залишити відповідь