Кліриків і вірян різних єпархій нагороджено відзнаками до Дня волонтера і Збройних Сил України

5 грудня 2017 року, у Міжнародний день волонтера та напередодні дня Збройних Сил України, у Чопській військовій частині Т0300 відбулися офіційні заходи. На запрошення командира 18-го окремого мостового загону, підполковника Приходько Станіслава Сергійовича з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, участь в урочистостях взяли і клірики єпархії.

Зокрема, з вітальним словом до військовослужбовців звернувся намісник Ужгородського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря, голова Паломницького відділу єпархії, архімандрит Марк (Куштан). Участь в заходах також взяв настоятель Свято-Успенського храму в м. Чоп, протоієрей Миколай Вакаров.

Після привітань священнослужителі були нагороджені високими державними відзнаками.

Того ж дня у виконавчому комітеті Броварської міської ради відбулись урочистості з нагоди свята.

Під час святкового заходу було відзначено подякою парафію на честь Воскресіння Христового села Зазим’є Броварського району “За активну громадянську позицію, волонтерську діяльність та надання постійної допомоги військовослужбовцям у зоні проведення АТО, безкорисливу працю на благо процвітанняі миру на землі”.

Також 5 грудня у концертному залі Вінницької обласної філармонії відбувся урочистий захід, присвячений Міжнародному дню волонтера. Кращих волонтерів Вінниччини привітали представники місцевої влади і народні депутати. Священик Вінницької єпархії протоієрей Анатолій Кузнєцов був нагороджений Відзнакою Президента України «За гуманітарну участь у Антитерористичній операції». Дякуючи за нагороду, священик зауважив, що, починаючи з 2014 року він здійснив 34 поїздки у зону АТО, доставляв допомогу військовим Збройних Сил України, а також мирним жителям.

Просмотров: 264

Залишити відповідь