Хочемо вірити, що заклики до примирення – це не порожні слова. В УПЦ прокоментували перспективи розв’язання релігійних конфліктів

Очікуємо, що відтепер «Київський патріархат» буде вирішувати міжцерковні питання, не вдаючись до захоплень храмів

Про це заявили спікери Української Православної Церкви, відповідаючи на питання журналістів під час прес-конференції «Перспективи українського православ’я»

Голова Юридичного відділу Київської Митрополії протоієрей Олександр Бахов зауважив, що на сьогодні за чотирирічний період «Київським патріархатом» захоплено близько 50 храмів УПЦ.

«Ми маємо надію, – додав священик, – що процес перемовин призупинить таку деструктивну діяльність в релігійній сфері».

Доповнюючи сказане, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ архієпископ Климент наголосив на ініціативі примирення очільника «Київського патріархату».

«Обращаюсь к вам с призывом принять надлежащее решение ради Богом заповеданного мира между единоверными православными христианами», – процитував він слова колишнього митрополита Філарета і додав: «Мені хочеться щиро вірити, що це не породні слова, що ці слова наповнені конкретним змістом, і для всіх нас, українців, цей зміст абсолютно очевидний».

Архієрей також зазначив, що ті релігійні конфлікти, які сьогодні існують, є ганебними, псують імідж України і є джерелом внутрішньої нестабільності в державі. «Ми вперше почули від “Київського патріархату” заклик і фіксацію своєї позиції стосовно того, що всі інші питання, пов’язані з відносинами між канонічною Церквою і тією “Церквою”, яка сьогодні не визнана світовим Православ’ям, що вони будуть вирішуватися мирним, цивілізованим шляхом».

Просмотров: 646

Залишити відповідь