У день архієрейської хіротонії Предстоятеля відбулося урочисте богослужіння у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

9 грудня 2017 року, у день 27-ї річниці архієрейської хіротонії Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулася Божественна літургія. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Богослужіння очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій. Його Блаженству співслужили митрополити: Бориспільський і Броварський Антоній, Тернопільський і Кременецький Сергій, Черкаський і Канівський Софроній, Миколаївський і Очаківський Питирим, Білоцерківський і Богуславський Августин, Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Харьківський і Богодухівський Онуфрій, Почаївський Володимир, Запорізький і Мелітопольський Лука, Чернівецький і Буковинський Мелетій, Ізюмський і Куп’янський Єлисей; архієпископи: Бучанський Пантелеімон, Макарівський Іларій, Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Яготинський Серафим, Кам’янський і Царичанський Володимир, Новомосковський Євлогій, Сєверодонецький і Старобільський Никодим, Боярський Феодосій, Конотопський і Глухівський Роман, Ірпінський Климент; єпископи: Шумський Серафим, Бердянський і Приморський Єфрем, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан, Вознесенський і Первомайський Олексій, Олександрійський і Світловодський Боголєп, Шепетівський і Славутський Євсевій, Іванківський Кассіан, Хотинський Веніамін, Гостомельський Тихон, Баришівський Віктор, а також духовенство обителі та гості у священному сані з усіх куточків України.

Нагадаємо, що у 1990-му році Його Блаженство був висвячений в єпископа Чернівецького і Буковинського. На ввіреній йому кафедрі він звершував архіпастирський послух протягом 24 років, після чого, 13 серпня 2014 року, Собором єпископів УПЦ був обраний Предстоятелем Української Православної Церкви.

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після богослужіння  від імені архіпастирів, духовенства та усіх вірних Української Православної Церкви керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній привітав Предстоятеля з 27-річчям єпископської хіротонії, побажав міцного здоров’я та Божої допомоги у несінні хреста Предстоятеля. Блаженніший Владика подякував за привітання і попросив молитв для того, щоб гідно нести своє служіння:

“Сьогодні день, коли Господь мене грішного сподобив великої честі архієрейського сану. Я не можу похвалитися, що я прожив так, як Бог хоче. Старався по мірі своїх сил, але це було далеко від того, що вимагається від архієрея, який носить такий високий священний сан. Я прошу вас святих молитв і дякую вам за терпіння, яке ви до мене грішного проявляєте, і прошу щоб Господь по вашим молитвам направив “стопи мої по слову Своєму”(Пс. 118:133), щоб наступні роки мого служіння й життя були гідні перед Богом, щоб ми усі досягли тієї великої мети, тих священних границь, заради яких Господь створив людину, і вічного спасіння у Христі Іісусі, Господі нашому”.

Після многоліття всі присутні у храмі підходили до свого Архіпастиря з привітаннями.

Нагадаємо, напередодні Предстоятель звершив Божественну літургію у Свято-Ольгинському соборі м. Києва.

Просмотров: 2907

Залишити відповідь