Представники Міністерства культури України Андрій Юраш та Дмитро Яцишин відмовляються визнавати незаконними свої дії щодо поданих на реєстрацію статутів УПЦ, ухиляючись від предметного розгляду справи. 13 грудня 2017 року, під час судового засідання, чиновники в черговий раз намагалися перетягнути судовий спір в політичну та інформаційну площину, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на голову Юридичного відділу протоієрея Олександра Бахова.

Нагадаємо, в Окружному адміністративному суді міста Києва продовжується розгляд справи за позовом Української Православної Церкви до Міністерства культури України з приводу не реєстрації статутів єпархій та монастирів УПЦ. Протягом року вже відбулось чотири засідання.

У своїй заяві, оприлюдненій 14 грудня, Синодальний юридичний відділ УПЦ прокоментував дії чиновників так: «замість того, щоб доводити правомірність своїх дій у суді Мінкультури спочатку саботує судове засідання, а потім намагається перетягнути судовий спір в політичну та інформаційну площину».

«Питання, які піднімають представники Мінкультури у ЗМІ, не мають нічого спільного з предметом судового розгляду та направлені на те, щоб здійснити тиск на суд, поширити неправдиву інформацію про Церкву та ввести людей в оману», — йдеться у документі.

Пропонуємо Вашій увазі відео із залу суду, що підтверджує вищезгадані тези:

Просмотров: 534

Залишити відповідь