Блаженніший Митрополит Онуфрій назвав головну умову правильного виховання дітей (+відео)

У день пам’яті святої великомучениці Варвари, Блаженніший Митрополит Онуфрій дав настанови батькам, які прагнуть по-справжньому любити своїх дітей  та виховувати їх правильно. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Архіпастир пояснив, що зазвичай «плотської любові» батьків до своїх дітей, яка базується тільки на відчутті «єдності плоті й крові», не достатньо. Вона навіть не безпечна у певній мірі.

Згадуючи життя та мученицьку смерть святої Варвари, Його Блаженство нагадав про трагедію, коли батько, який любив свою дочку, став її катом.

«Ця плотська любов дуже легко може перетворитися з доброзичливої в крайню злобу до своєї дитини, як ми це бачимо на прикладі родича святої Варвари», — зазначив він.

Блаженніший владика розповів, як батькам навчитися по-справжньому любити своїх дітей.

«Правильна — духовна любов народжується від того, що людина живе по заповідям Живого Істинного Бога. Бог є Любов. І всі заповіді, які Бог дає нам, це заповіді любові, — наголосив він, — вони зберігають людину в полі любові. І та людина, яка живе цими заповідями, стає вмістилищем любові».

Батьки, які самі живуть по заповідям, спроможні й своїх дітей виховати правильно — не потурати всім їхнім бажанням, а вказувати, що добре, а від чого варто відмовитися.

«”Оце бажання  в тебе, дитинко, добре. Виховуй його, зрощуй його. А це — недобре, ти повинна його покинути і цього не робити”», —  саме таке виховання принесе користь дитині й батькам, підкреслив Предстоятель.

«Людина створена по образу і подобі Божій. Вона тоді отримує задоволення, коли виконує те, що Бог заповідав їй робити. Така любов принесе радість самим родичам і дітям, яких вони виховують, і ці діти будуть добрими, корисними і для суспільства, і для країни, і для самих себе», — сказав Митрополит Онуфрій.

Просмотров: 1379

Залишити відповідь