Керуючий справами УПЦ зустрівся з Патріархом Константинопольським Варфоломієм (+фото)

17 грудня 2017 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній перебував з візитом у Стамбулі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу ВЗЦЗ.

З благословення Святійшого Патріарха Варфоломія в цей недільний день митрополит Антоній звершив Божественну літургію у храмі святого апостола Андрія, який є подвір’ям Ватопедського монастиря. Керуючому справами УПЦ співслужили: заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, настоятель парафії архімандрит Панарет (Псарафтіс), настоятель Подвір’я Руського на Афоні Свято-Пантелеїмонового монастиря в Константинополі ієромонах Тимофій (Мішин), заступник генерального секретаря Священного Синоду Константинопольського Патріархату і патріарший диякон Григорій (Франкакіс). У вівтарі за богослужінням молився ієрарх Константинопольського Патріархату архієпископ Телміський Іов (Геча).

Після завершення Літургії, за якою молились українці та російськомовні вихідці з різних країн колишнього Радянського Союзу, митрополит Антоній виголосив проповідь на тему недільного євангельського читання, привітав настоятеля архімандрита Панарета (Псарафтіса) та віруючих з недавнім престольним святом храму і подарував парафії список Почаївської ікони Божої Матері.

Після богослужіння митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зустрівся з Патріархом Константинопольським Варфоломієм в його резиденції на Фанарі. В зустрічі взяли участь заступник Голови ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Миколай Данилевич та депутат Верховної Ради України В. В. Новінський. З боку Вселенського Патріархату на зустрічі були присутні: єпископ Телміський Іов (Геча) та архімандрит Віссаріон (Комзіас).

Митрополит Антоній передав Його Святості, Патріарху Варфоломію вітання від Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Під час зустрічі йшлося про стан міжконфесійних відносин в Україні та ситуацію в українському Православ’ї. Зокрема, владика Антоній підтвердив готовність Української Православної Церкви зробити все можливе для подолання церковного розколу.

Співрозмовники були єдині в тій позиції, що будь-які розколи у Церкві мають вирішуватися на основі церковних канонів, а не політичної доцільності. Церковний розкол слід виліковувати і долати, а не узаконювати. Іншим шляхом не можливо досягнути реальної, а не поверхової єдності Церкви.

На завершення Патріарх Константинопольський Варфоломій передав вітання українському народу з нагоди наступаючого свята Різдва Христового.

Просмотров: 2374

Залишити відповідь